skip to Main Content

20130829 1058541

 

Pripajanjem Moje banke i Invsticiono-komercijalne banke (IK Banka) d.d. Zenica, od danas je na bosanskohercegovačkom tržištu jaka i stabilna domaća banka, članica ASA Prevent Grupacije, saopćila je ASA Prevent.

Spajanjem je proširena mreža poslovnica i bankomata te klijentima omogućene dodatne usluge i proizvodi.

– Kako bismo osigurali da kompletan proces spajanja prođe bez ikakvih posljedica za naše klijente, sve poslovnice i filijale nastavljaju redovne poslovne aktivnosti već od 3. augusta – poručuju iz IK Banke.

– Iza nas je zahtjevan period u kome smo uspjeli završiti sve formalno-pravne procedure i dobiti dozvole za pripajanje Moje Banka IK Banci. Ponosni smo na postignuti rezultat zahvaljujući kojem postajemo vodeća domaća banka u FBiH s preko 400 miliona aktive, iza koje stoji najveći poslovni sistem i 20 godina tradicije uspješnog poslovanja – izjavio je direktor IK Banke Samir Mustafić.

Dodao je da zahvaljujući domaćem kapitalu i pripadnosti jakom privrednom sistemu, ova banka najbolje razumije potrebe i probleme građana BiH.

Mustafić je najavio da će banka biti oslonac i partner klijentima u poslovanju pružajući im kvalitetnu uslugu s fokusom na razvoj domaće privrede.

ASA Prevent grupacija u BiH zapošljava 7.000 ljudi i kontinuiranim investiranjem u nove projekte postavlja temelje razvoja bh. privrede. Strateška odluka za izgradnju jake domaće banke potvrda je opredjeljenja i poduzetničke vizije Grupacije.

 

 

Izvor:FENA

Back To Top