skip to Main Content

 

Poslanici Skupštine Zeničko-dobojskog kantona jednoglasno su usvojili Zakon o javno-privatnom partnerstvu ZDK-a, koji je predložen od  Vlade ZDK-a, da se usvaja po skraćenoj proceduri.

-Ovo je projekt koji je počela prethodna Vlada i  na tome joj čestitam. Općinama je neophodan ovaj zakon, koji nema niko u državi, jer sada mogu ući u realizacije projekata – kazao je premijer ZDK-a Miralem Galijašević, obrazlažući prijedlog da se usvoji po skraćenoj proceduri.

Nakon predloženih nekoliko amandmana, koji su usvojeni, i šire diskusije više poslanika, predsjedavajuća Draženka Subašić omogućila je konsultacije u klubovima poslanika nakon čega je Prijedlog Zakona o javno-privatnom partnerstvu ZDK-a jednoglasno usvojen.

-Ovo je najznačajniji zakon koji je ovaj kanton usvojio do sada. Prvi put imamo u praksi, uz pomoć USAID-a, definiran zakon u kantonu koji je privredno razvijen i gdje zaista ima šanse da on zaživi na način da imamo privatni i javni sektor, koji jedan drugom izlaze ususret, a u sredini toga je građanin koji ima veliki benefit – istakao je poslanik SBB-a Ismet Sarajlić.

Utisak je da su poslanici razmatrajući predloženi Zakon preskočili stranačke i političke barijere radi omogućavanja bržeg razvoja privrednih i društvenih odnosa na području ovog kantona.

 

 

 

 

Izvor:FENA

Back To Top