skip to Main Content

Energa (2)

 

Program  “Energa 2016”, mjesto održavanja specijaliziranog sajma energetike i  konferencijsko-prezentacijskih sadržaja,  svoje šesto izdanje doživjet će u Tuzli u periodu od  7. do 9. juna/lipnja 2016. godine.

„Energa“ je mjesto susreta uglednih domaćih i inostranih kompanija i institucija, uključujući i diplomatska predstavništva, komorske sisteme i naučno istraživačke subjekte iz regije i više evropskih zemalja, koji svoja raznovrsna istraživačka i proizvodna ostvarenja, trendove i dostignuća moderne energetike, te različite oblike poslovne saradnje, prezentiraju stručno relevantnoj javnosti.

Program „Energa“ , koji se s pravom svrstava među najznačajnije manifestacije u oblasti energetike u BiH i regiji i ove godine će okupiti blizu 120 izlagača iz regije, evropskih i azijskih zemalja, koji će se kroz kolektivne ili pojedinačne izlagačke prostore ili prezentacije predstaviti posjetiteljima ovogodišnje „Energe“.

Organizatori ističu da je „Energa“ nakon pet godina postojanja izrasla u respektabilnu specijaliziranu poslovnu manifestaciju i jedan od najznačajnijih poslovnih događaja iz oblasti energije, industrije i rudarstva u regiji.

Karakteristika ovogodišnje „Energe“ je veliki broj izlagača iz evropskih zemalja, među kojima su najbrojnije češke kompanije. Putem Amdasade Češke Republike u BiH, Cezh Trade-a – agencije za podsticanje trgovine pri Ministarstvu industrije i trgovine Češke Republike i partnerski firmi iz Srbije, na „Energi“ će se predstaviti 16 firmi iz te zemlje, a Češka je i zemlja partner na ovogodišnjem sajmu.

U trodnevnom konferencijskom programu sajma, bit će obrađeno više panela vezanih za budućnost razvoja energetskog sektora BiH, te komercijalnih i inovacijskih prezentacija, koje će zasigurno privući veliku pažnju posjetitelja i izlagača.

U sajamskom prostoru smještenom u SKPC Mejdan, ostao je manji dio slobodnih izlagačkih prostora, za koje organizatori do kraja naredne sedmice daju popuste i pogodnosti pravovremene prijave.

„Energu 2016“ organizuje Tuzlanski sajam d.o.o. Tuzla pod pokroviteljstvom Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine i Ministarstva energije, industrije i rudarstva Federacije Bosne i Hercegovine. Partneri Sajma  su  Vanjsko/ Spoljno trgovinska Komora Bosne i Hercegovine i Privredna/ Gospodarska komora Federacije Bosne i Hercegovine.

Back To Top