skip to Main Content

 

Seminar o temi “Značaj liderstva za razvoj biznisa” održan je juče  u Vanjskotrgovinskoj komori (VTK) Bosne i Hercegovine.

Cilj seminara bio  je unaprijediti razumijevanje modernog poimanja liderstva, u smislu sposobnosti lidera da inspirira, motivira i ubjeđuje sljedbenike da se na bazi zajedničke vizije prihvati rizik promjene, da se promjena realizira i institucionalizira, te razvije svijest da je liderstvo moguće prakticirati na svim nivoima i u svim ambijentima u kojima je potrebno i moguće vršiti promjene postojećeg stanja.

Namjeravamo se baviti odnosom liderstva i menadžmenta zato što su to dvije funkcije koje imaju prekapanja i podudarnosti,  ali imaju značajne razlike i ljudi su nekad skloni da miješaju te funkicije  – kazao je prof dr. Selmo Cikotić, predavač na ovom seminaru.

Ovaj skup je putem interakcije između predavača i učesnika kreirao osnovu za razumijevanje ključnih pojmova i sadržaja liderstva, artikuliranje i definiranje različitih tipova i specifičnosti liderstva, uticaj situacije na liderstvo, te naglasio i druge značajne odrednice primjene liderstva u sve zahtjevnijem i dinamičnijem svijetu biznisa.

Posebno je važan za menadžment u različitim organizacijama i kompanijama, koji svojim načinom komuniciranja sa saradnicima i sljedbenicima mogu kreirati poticajnu atmosferu unutar organizacije.

Back To Top