skip to Main Content

Danas je na Sarajevo Business Forumu potpisano nekoliko memoranduma o saradnji.

Memorandum o razumijevanju o uspostavi programa za olakšavanje investicija potpisali su direktor Agencije za unapređenje stranih investicija Gordan Milinić, generalni direktor izvozne razvojne korporacije iz Dubaija Saed Al Awadi i direktorica BBI VIP kluba Azra Čolić.

Drugi memorandum odnosi se na uspostavljanje trgovine i prilika za saradnju u oblasti investicija i trgovine koji su potpisali direktor Agencije za investicije i konkurentnost Hrvatske Damir Novinić i generalni direktor izvozne razvojne  korporacije iz Dubaija Saed Al Awadi.

Treći memorandum potpisan je za uspostavu projekata za omogućivanja potražnje za zajedničkim investicijama koji su potpisali direktorica BBI VIP kluba  Azra Čolić i direktor grupacije Al Ghuraid Saeed Al Ghurair.

Četvrti memorandum je vezan za promociju poslovnog okruženja i investicija u Bosnu i Hercegovinu koji su potpisali izvršni direktor regionalne ekonomsko-trgovačke kancelarije Karnataka iz Indije Asif Iqbal i direktorica BBI VIP kluba Azra Čolić.

(Fena)

Back To Top