skip to Main Content

Direktor Granične policije BiH Zoran Galić, zamjenik direktora Zijad Srabović, pomoćnik direktora za organizaciju i operacije Slobodan Krstić i komandir Jedinice granične policije Aerodrom Sarajevo Munib Čorbić posjetili su Međunarodni aerodrom Sarajevo, gdje su održali radni sastanak s direktorom aerodroma Arminom Kajmakovićem.

S obzirom na izuzetno povećan promet tokom ljetnih mjeseci i rekorde koje sarajevski aerodrom bilježi iz mjeseca u mjesec, direktori su se složili da upravo zahvaljujući izuzetnom radnom angažmanu zaposlenika aerodroma i Granične policije BiH sve protiče bez ikakvih problema i prevelikih gužvi.

Direktor Kajmaković upoznao je direktora Galića o svim predstojećim infrastrukturnim projektima, odnosno projektima proširenja sarajevskog aerodroma, a kojim će se povećati i prostorni kapaciteti za potrebe rada jedinice Granične policije BiH na Međunarodnom aerodromu Sarajevo.

Radi se o izuzetno kompleksnom i izazovnom projektu, posebno uzimajući u obzir to da izvođenje radova na proširenju pristanišne zgrade ne smije utjecati na redovno obavljanje aviooperacija, odnosno da nema kašnjenja ili eventualnih prekida u radu.

Direktor Granične policije BiH obećao je podršku zbog povećanja frekvencije letova i putnika na sarajevskom aerodromu širenjem kapaciteta i angažiranjem većeg broja izvršitelja u JGP Aerodrom Sarajevo, saopćeno je iz Međunarodnog aerodroma Sarajevo.

Back To Top