skip to Main Content

Kompanija Sarajevska pivara je na 43. međunarodnom sajmu poljoprivrede i prehrambene industrije Sajam šljive Gradačac dobila dvije zlatne i jednu srebrnu medalju za kvalitet svog najpoznatijeg proizvoda, Sarajevsko.  Zlatne medalje za kvalitet proizvoda dobili su Sarajevsko Premium i Sarajevsko svijetlo, dok je  Sarajevsko tamno dobilo srebrnu medalju.

„Ova priznanja su rezultat naših stalnih nastojanja da kvalitet Sarajevskog bude na zaista visokom nivou. Svakodnevno testiramo kvalitet, ulažemo u proizvodne pogone i tehnologiju, a jedna smo od rijetkih pivara koja poštuje i stare, tradicionalne načine kuhanja piva te idealan period odležavanja piva. Drago nam je da su stručnjaci potvrdili kvalitet Sarajevskog, ali nam je zaista bitno što konzumenti sve više prepoznaju kvalitet našeg piva,” rekao je na ceremoniji uručenja medalja marketing menadžer Sarajevske pivare d.d. Adnan Kamber.

Sarajevska pivara  je kroz historiju dobitnik mnogobrojnih međunarodnih priznanja za kvalitet, a izuzetan kvalitet Sarajevskog kombinacija je pivarske tradicije koju Sarajevska pivara njeguje još od 1864. godine i moderne tehnologije. Kamber je dodao da se Sarajevsko proizvodi samo od vrhunskih, pažljivo odabranih prirodnih sastojaka, a osnova njegovog  iznimnog kvaliteta je i u najboljoj vodi, koja izvire u netaknutoj prirodi planine Trebević i koju Sarajevska pivara crpi iz vlastitih bunara sa 300 metara dubine.

Back To Top