skip to Main Content

 

Povodom Međunarodnog dana piva, koji se ove godine obilježava 5. augusta, Sarajevska pivara d.d.  građanima će omogućiti besplatne posjete jedinom muzeju pivarstva u BiH.

Sarajevska Pivara Muzej

„Na Međunarodni dan piva se, između ostalog, slave oni koji prave pivo ili se na taj dan okupljaju prijatelji kako bi uživali u pivu. Mi ga želimo proslaviti sa svim ljubiteljima našeg piva, i omogućiti im da besplatno posjete naš muzej. Nedavno smo proslavili 152. godinu postojanja i to je veoma značajan jubilej, jer je Sarajevska pivara najstarije industrijsko postrojenje u BiH, pa je zapravo u našoj zemlji najstarija fabrika ona koja proizvodi pivo.  Naše je pivo dio života generacija Bosanaca i Hercegovaca, i to je uvijek za nas razlog za slavlje,“ rekla je PR direktorica Sarajevske pivare d.d.  Melisa Sefer-Liçin.

Građani Muzej Sarajevske pivare mogu besplatno posjetiti u petak, 5.  augusta od 10 do 18 sati. Muzej se nalazi u kompleksu Sarajevske pivare, Franjevačka 15. Također, istoga dana, svi posjetitelji Pivnice HS, uz naručene kobasice, dobijaju besplatno jedno pivo 0,33 Oettinger pils ili pšenično, koje Sarajevska pivara proizvodi po licenci za tržišta BiH, Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Makedonije, Kosova i Albanije.

 

Back To Top