skip to Main Content

Sarajevska pivara postala je licencirani proizvođač Oettinger piva za BiH, Hrvatsku, Srbiju, Crnu Goru, Kosovo i Albaniju. Ovo je danas izjavio Mujo Selimović, član Nadzornog odbora Sarajevske pivare d. d. na konferenciji za medije.

Istakao je da je ovo još jedna od značajnih aktivnosti koju je Sarajevska pivara poduzela u toku prošle godine.

„Sredinom prošle godine, vratili smo se na stari okus Sarajevskog te promijenili dizajn i ime branda. Reakcije konzumenata su izvrsne i zabilježili smo porast proizvodnje od 30 posto. Imali smo ogromna finansijska ulaganja u razvoj proizvodnih kapaciteta i edukaciju uposlenih koji su omogućili provođenje najmodernijih procesa i standarda te ispunjavanje veoma zahtjevnih kriterija za dobijanje licence. Smatram da je ovo veliki uspjeh uposlenih u Sarajevskoj pivari i još jedan dokaz da proizvodimo pivo prema najvišim evropskim standardima kvaliteta,“ rekao je Selimović.

Direktor Oettinger Brauerei GmbH dr. Karl Liebl istakao je da ova kompanija svoje partnere bira veoma pažljivo. „Sarađujemo s pivarama koje dijele iste vrijednosti – pivarama koje nisu samo zainteresirane za proizvodnju bilo kakvog piva, nego i posvećuju veliku pažnju kvalitetu njihovih proizvoda. Zaista smo oduševljeni što smo ovakvog partnera pronašli u Sarajevskoj pivari. Izuzetno sam zadovoljan kvalitetom Oettinger Pilsa kojeg je proizvela Sarajevska pivara i radujem se ovom dugotrajnom i čvrstom bosansko-njemačkom partnerstvu na Balkanu,“ rekao je dr. Karl Liebl, te dodao da je Oettinger jedna od najvećih njemačkih izvoznih pivara, koja prodaje pivo u više od 100 zemalja.

Ambasador Savezne Republike Njemačke u BiH Christian Hellbach rekao je da je dobra vijest za BiH da se u Sarajevu proizvodi pivo koje će se prodavati u regionu. „Ovo je dokaz da u Bosni i Hercegovini ima dobrih kompanija i smatram da će ova sardnja biti uspješna i da će se dalje razvijati,“dodao je ambasador Hellbach.

Back To Top