skip to Main Content

Sa Business Forum

 

Sedma međunarodna investicijska konferencija “Sarajevo Business Forum”, koja će biti održana 4. i 5. svibnja u Sarajevu, predstavlja odličnu priliku za uspostavljanje poslovne suradnje i kontakata sa investitorima, a to treba iskoristiti i Srednjobosanska županija (SBŽ), rečeno je na radionici u Travniku “Priprema projekata za sudjelovanje na Sarajevo Business Forumu 2016”.

Radionicu je organizirao BBI VIP Business Club, u suradnji sa Europskim pokretom u BiH i Srednjobosanskom županijom (SBŽ), a poduzetnici, općinski načelnici i Vlada SBŽ-a pozvani su da na međunarodnom skupu u svibnju u Sarajevu predstave projekte koje smatraju značajnim i potraže partnere za njihovu realizaciju.

Govoreći o konceptu ovogodišnjeg Sarajevo Business Foruma, voditeljica odjeljenja BBI VIP Business Cluba Azra Čolić kazala je kako će forum biti unaprijeđen i po broju sudionika i po važnosti, ističući da je sudjelovanje Kine novost u odnosu na protekle godine, te da ima veliki značaj.

Čolić je istaknula da je BiH do sada imala veliku korist od ovog foruma, a jedan od primjera je i vrijedna investicija za poljoprivredu iz Dubaija, te je naglasila da upravo poljoprivreda može biti šansa i SBŽ-u.

Obrazovanje će, također, biti od posebnog značaja, a Čolić je ocijenila da se domaća sveučilišta trebaju pozicionirati kao mjesto obrazovanja stranih studenata.

Kako je kazala, jedna od poruka ovogodišnjeg foruma će ponovno biti “Jedna regija, jedna ekonomija”, s obzirom na to da zemlje regije zajedno imaju veće šanse da privuku investitore.

Govoreći o značaju Sarajevo Business Foruma, predsjednik Europskog pokreta u BiH Predrag Praštalo kazao je kako se nada da će BiH znati iskoristiti ovaj skup i sudjelovanje velikog broja svjetskih političara i investitora, te kako će uspjeti privući značajne projekte.

Praštalo je kazao kako je Europski pokret u BiH partner Sarajevo Business Foruma, ali i velikog broja lokalnih zajednica u BiH, jer su one ključ uspjeha svih društevnih tokova, uključujući i proces europskih integracija.

Kako je rečeno, na Sarajevo Business Forumu ove godine će biti više od 1.000 sudionika, odnosno političkih lidera i investitora.

 

 

Izvor:FENA

Back To Top