skip to Main Content

Predstavnici kuvajtske kompanije FK Logistic Group istakli su danas na prezentaciji predstojećeg sajma bh. industrije u toj zemlji da će ta manifestacija predstavljati veliku šansu za bh. kompanije iz svih sektora privrede.

Predsjedavajući kompanije Abdullah Al-Tammar najavio je da će sajam biti održan od 24. do 27. aprila u Kuvajtu i da će na njemu učestvovati investitori i predstavnici vlada iz brojnih zaljevskih zemlja koji su zainteresirani za investiranje u BiH, a treba im više informacija o zemlji.

Dodao je da vlada Kuvajta u naredne tri godine planira uložiti više od 700 milijardi dolara u izgradnju tamošnje infrastrukture, za šta će biti potrebno izuzetno mnogo čelika, drveta i drugih materijala koje BiH može ponuditi, kao i da će navedeni radovi biti prilika za bh. građevinske kompanije.

Al-Tammar je istakao da će sajam biti šansa i za bh. farmaceutske kompanije jer njegova zemlja uvozi lijekove u vrijednosti oko milijardu dolara godišnje.

Naglasio je da se mogu predstaviti i bh. obrazovni i zdravstveni sektor budući da Kuvajt priznaje diplome s tri bh. univerziteta što predstavlja priliku za dolazak studenata iz te zemlje, a i nekoliko bolnica u BiH je odobreno za liječenje Kuvajćana koje plaća vlada, koja godišnje za liječenje građana izvan zemlje izdvoji oko milijardu dolara.

Al-Tammar je pojasnio da se sve zainteresirane kompanije mogu prijaviti za učešće na sajmu tokom ove i naredne sedmice preko internet stranice kompanije FK Logistic Group ili u njihovom uredu u blizini SCC-a u Sarajevu, kao i u Ambasadi Kuvajta u BiH.

Precizirao je da će malim kompanijama biti omogućeno da više njih koristi isti štand na sjamu, a dobrodošli su i oni koji imaju ideje a nemaju firmu ukoliko su u potrazi za investitorima.

Sajmu u Kuvajtu će prisustvovati i ministar vanjskih poslova BiH Igor Crnadak.

(Fena)

Back To Top