skip to Main Content

Sabina Softić, partnerica u Deloitteu postala je s 1. junom 2016. glavna partnerica za usluge revizije za Adriatic regiju koja obuhvata Bosnu i Hercegovinu, Hrvatsku i Sloveniju.

Softić posjeduje veliko iskustvo na poslovima revizije i računovodstvenog savjetovanja subjekata iz javnog sektora, izvještavanja po MSFI-jevima, provjere finansijske, porezne i regulatorne usklađenosti u raznim privrednim sektorima, uključujući bankarski sektor, sektor osiguranja, leasing-društva, trgovinu na malo i veliko, transport, energetiku i proizvodnju. Rukovodi poslovima dubinskog snimanja, nezavisnim uvidima u poslovanje te pomaže projektima u sklopu korporativnih finansija. Odgovorna je za usluge revizije nekih od najvećih lokalnih i multinacionalnih korporacija u Bosni i Hercegovini i cijeloj regiji.

Sabina se pridružila Deloitteu u februaru 2002. godine. U junu 2013. godine je promovirana u partnera kao prvi partner u revizorskim društvima Big 4 (Velike četvorke) u Bosni i Hercegovini i kao prva žena partner u Deloitte Adriatic regiji i jedna od nekolicine u zemljama centralne i istočne Europe. Osim svega navedenog, ona u Bosni i Hercegovini vodi i Deloitteov SheXO klub koji promovira važnost uloge žena u poslovnom svijetu. Organizacijom brojnih događanja pridonijela je promociji i aktivnom isticanju pozitivnog doprinosa raznolikosti u poslovnom svijetu, piše Business magazin.

 

Back To Top