skip to Main Content

Zeljeznice Rs

 

Premijerka RS-a Željka Cvijanović tvrdi da je rješenje za teško stanje u „Željeznicama RS-a“ reaorganizacija tog javnog preduzeća te da se taj proces radi u saradnji sa Svjetskom bakom i trebalo bi da se okonča do kraja  godine.

Na primjedbe radnika da nisu upoznati o aktivnostima na reorganizaciji, Cvijanović je precizirala da  to nije jednostavan posao, koji se može obaviti za kratko vrijeme.

– Sa Svjetskom bankom radimo na tome na način kako su oni to već obavili u zemljama regiona – kazala je Cvijanović.

Podržala je radnike u zahtjevima da dobiju sva prava koja su predviđena, kao i isplate materijalnih davanja, ali i napomenula da su im plaće isplaćene u isto vrijeme kada i zaposlenima u Vladi RS-a.

Za druga materijalna davanja, kaže, radnici “Željeznica RS-a” neće biti uskraćeni, jer imaju i sudske presude, koje, navela je, dovode do toga da bi moglo doći do stečaja, ali je Vlada mišljenja da se taj proces ne pokreće, već reorganizacija.

Na informacije o padu stranih investicija u RS-u u prošloj godini, kazala je da je takva spirala zabilježena i u regionu, ali da je važno da se podstaknu strana i domaća ulaganja.

Za to se, navodi, pokušava uspostaviti adekvatan ambijent i kroz provođenje Reformske agende.

 

 

Izvor:FENA

Back To Top