skip to Main Content

Inspektori Porezne uprave Federacije BiH su na području Hercegovačko – neretvanskog i Tuzlanskog kantona izvršili 74 inspekcijska nadzora kojim su bili obuhvaćeni porezni obveznici koji obavljaju: ugostiteljsku djelatnost, trgovinsku, djelatnost proizvodnje i prodaje pekarskih proizvoda i druge uslužne djelatnosti.

U ovim aktivnostima inspektori Porezne uprave Federacije BiH otkrili su 10 neprijavljenih radnika, 14 obveznika koji nisu evidentirali promet, 5 obveznika koji nisu imali instaliran fiskalni uređaj i jedan objekt u kojem se djelatnost obavljala bez odobrenja nadležnog organa.

Zbog utvrđenih nepravilnosti: zapošljavanje neprijavljenih radnika, rad bez odobrenja nadležnih organa, nepostojanje fiskalnog uređaja i neevidentiranje prometa putem fiskalnog uređaja zapečaćeno je 12 objekata, a u 27 slučajeva izdati su prekršajni nalozi sa ukupno izrečenim novčanim kaznama u iznosu od 72.900,00 KM.

Od ukupnog broja izvršenih kontrola na području Hercegovačko-neretvanskog kantona je 21. i 28.maja 2019. godine izvršeno 50 inspekcijskih nadzora, u kojima je  otkriveno 6 neprijavljenih radnika, 7 obveznika koji nisu evidentirali promet, 4 obveznika koji nisu imali instaliran fiskalni uređaj i jedan objekt u kojem se djelatnost obavljala bez odobrenja nadležnog organa. Zapečaćeno je 7 objekata, a u 13 slučaja izdati su prekršajni nalozi sa ukupno izrečenim novčanim kaznama u iznosu od 31.000,00 KM.

U Tuzlanskom kantonu su 27.maja 2019. godine izvršena 24 inspekcijska nadzora, otkrivena su 4 neprijavljena radnika, 7 obveznika koji nisu evidentirali promet i jedan obveznik koji nije imao instaliran fiskalni uređaj. Zapečaćeno je 5 objekata, a u 14 slučaja izdati su prekršajni nalozi sa ukupno izrečenim novčanim kaznama u iznosu od 41.900,00 KM.

Back To Top