skip to Main Content

Vlada Federacije BiH će, na današnjoj sjednici koja je počela u Sarajevu, razmatrati dva programa utroška s kriterijima raspodjele sredstava utvrđenih Budžetom FBiH za 2019. godinu Federalnom ministarstvu poljoprivrede vodoprivrede i šumarstva, kojima je planirano izdvajanje 68.700.000 KM na ime poticaja za poljoprivredi i ruralnom razvoju, te 2.500.000 KM kao poticaj veterinarstvu.

Danas će biti razmatran i prijedlog o dodjeli ukupno 200.000 KM za ovogodišnje finansiranje programa i projekata nacionalnih kulturnih društava Prosvjeta, Predorod, Napredak i La Benevolencija. Na dnevnom redu su i Prijedlog odluke o utvrđivanju novčanih iznosa koji će biti naplaćivani tokom oktobra/listopada 2019. godine na teritoriji Federacije BiH za “Dječiju nedjelju”, te ovogodišnji Bilans energetskih potreba FBiH.

Federalna vlada će razmatrati izvještaj o dodijeljenoj držаvnoj pоmоći u Federaciji BiH za 2018. godinu, čija je ukupna vrijednost iznosila 148.885.187 KM.

Članovi Vlade će se izjasniti informacijama o poplavama i klizištima koje su u maju ove godine pogodile neka područja Federacije BiH, kao i o stanju i mjerama za poboljšanje stanja sigurnosti prometa na cestama.

Back To Top