skip to Main Content

Vanjskotrgovinska komora BiH je članica Europske poduzetničke mreže od 2009. godine. Enterprise Europe Network (EEN) je najveća mreža za podršku malim i srednjim preduzećima u oblasti međunarodne poslovne saradnje, inovacija, prenosa znanja i tehnologija, te saradnje i učešća u EU programima. Članstvo u ovoj mreži, između ostalog, pruža mogućnost bosanskohercegovačkim kompanijama da preko VTK BiH pronađu odgovarajućeg poslovnog partnera u inostranstvu.

Nastavljajući praksu Poslovne novine predstavljaju vam nove ponude preduzeća iz različitih zemalja koja su iskazala interesovanje preko ove mreže za pronalaskom poslovnog partnera. Bilo da želite stupiti u kontakt sa preduzećima čije ponude objavljujemo u nastavku ili želite da se ponuda vašeg preduzeća nađe u bazi podataka EEN mreže više na linku:

http:/komorabih.ba/een/poslovna-podrska/trazite-poslovnog-partnera-u-eu/

 EEN BiH PS 1 – Maj 2016
Poljski proizvođač i distributer folija za pakovanje u potrazi je za proizvođačima i   dobavljačima različitih vrsta folija. Firma je osnovana 1992. godine i specijalizirana je za proizvodnju i prodaju folija za pakovanje kao i za rezanje folija (Bioxal Oriented Polypropylene –BOPP, Cast Polypropylene – CPP i Polyethylene poliethylen – PE). Firma posjeduje iskustvo u proizvodnji folija za pakovanje poklona, ukrasa, naljepnica, za flaše, ambalažu za tjesteninu, čipseve… Omoti su fleksibilni, nježni i imaju visoku transparentost i pogodni su za printanje. Od potencijalnog partnera se traži da bude proizvođač gore navedenih proizvovda po konkurentnim cijenama kao i spremnost na dugoročnu saradnju, da proizvodi folije u različitim veličinama i debljinama (od 20-40 mikrona) do jedne tone mjesečno.
 EEN BiH PS 2 – Maj 2016
Britanska firma koja se bavi proizvodnjom opreme za kampovanje i sportova na otvorenom u potrazi je za potencijalnim partnerima radi proizvodnje i dobavljanja tekstila i sportske opreme. Ova firma je prepoznatljiva po proizvodima koji se mogu primjeniti na otvorenom prostoru za odmor, sportove, rekreaciju… Firma nudi ugovor o proizvodnji po britanskim standardima. Od potencijalnog  partnera se očekuje da dobavlja sljedeće komponente:

–      pletene mreže od 100% poliestera 390 gms +/-10%;

–      vojničke materijale sastava: 50% polyester, 50% pamuka 270 gms +/-10%;

–      uskih traka  od polipropilena 38 mm; mreže protiv komaraca od 100% poliestera;

–  užadi za penjanje; – konca za vezivanje od 100% poliestera; – užadi za padobranstvo;

Od potencijalnog partnera se očekuje poznavanje engleskog jezika i spremnost na proizvodnju manjih serija u početnoj fazi.

EEN BiH PS 3 – Maj 2016
Proizvođač grickalica iz  Singapura u potrazi je za dobavljačima sirovih orašastih plodova, suhog voća, graha, čipseva i ostalih grickalica iz različitih zemalja Evrope. Firma je prepoznatljiva kao proizvođač grickalica u Jugoistočnoj Aziji i distribuira svoje proizvode u Singapuru, Maleziji i Indoneziji. Ova firma posjeduje 20-godišnje iskustvo u proizvodnji badema od čedar sira, pistacija od ružmarina, grickalica od bijelog luka, kruška, krekera. Od potencijalnog partnera se očekuje iskustvo u proizvodnji gore navedenih proizvoda.
EEN BiH PS 4 – Maj 2016
Bugarska firma koja se bavi uvozom odjeće u potrazi je za brendiranom odjećom, obućom i modnim dodacima te polovnom robom. Ova firma ima za cilj da razvije niz lanaca prodavnica širom zemlje sa zastarjelom i iznošenom odjećom i dodacima od poznatih dizajnera. Firma ima iskustvo preko 20 godina.
EEN BiH PS 5 – Maj 2016
Holandski dizajner oznaka za ručne torbe u potrazi je za proizvođačima ručno izrađenih torbi pod proizvođačkim ugovorom. Firma je osnovana 2013. godine i posjeduje širok spektar visokokvalitetnih tašni i dodataka izrađenih od plute i kože. Cilj firme je proširiti svijest o upotrebi prirodnih sredstava. Od potencijalnog partnera se očekuje posjedovanje iskustva u izradi ručnih torbi i dodataka od plute i kože, te raspoloživost svim neophodnim visokokvalitetnim materijalima.
EEN BiH PS 6 – Maj 2016
Francuska trgovačka firma specijalizirana za prodaju dijelova i dodataka za šasije kamiona u potrazi je za dobavljačima istih. Firma ima za cilj proširenje svog portfolija i nudi ugovor o distribuciji potencijalnom partner, a već uvozi proizvode iz Kine, Holandije i dobavlja ih u preko 200 prodavnica širom Francuske, Španije i Velike Britanije. Od potencijalnog partnera se očekuje da bude proizvođač ili preprodavač dijelova ili dodataka za šasije kamiona kako bi se uspostavila dugoročna saradnja. Potencijalni partner mora biti pouzdan te dostavljati proizvode u određeno dogovoreno vrijeme po konkurentnim cijenama.
EEN BiH PS 7 – Maj 2016
Poljska firma koja je specijalizirana za distribuciju inovativnih proizvoda traži inovativne proizvode radi eksluzivne distribucije na poljskom tržištu. Firma posjeduje dugogodišnje iskustvo u distribuciji i implementaciji inovativnih proizvoda stranih kompanija (npr. boce za vodu sa filterom). Firma je naročito zainteresirana za sportske sprave. Proizvod ne bi trebao da košta više od 100 eura za krajnjeg korisnika. Ova firma je veoma aktivna putem medija (novine, tv, blogovi…). Od potencijalnog partnera se očekuje proizvodnja inovativnih i jedinstvenih proizvoda koji su jednostavni za rukovanje.
EEN BiH PS 8 – Maj 2016
Srbijanska konsultantska firma nudi usluge trgovačkog posredovanja između balkanskih i evropskih firmi na polju hemijske industrije (boja, lakova, farmaceutskih proizvoda i proizvoda od gume, plastike i papira). Firma je aktivna na tržištu preko 30 godina i ima dugoročnu saradnju sa svojim partnerima.
EEN BiH PS 9 – Maj 2016
Britanska firma specijalizirana za proizvodnju kozmetike, koja je zastupljena na inostranom tržištu, u potrazi je za proizvođačima kozmetike. Potencijalni partner bi trebao proizvoditi, puniti i pakovati njihovu prirodnu kozmetiku za njegu kože najviših standarda i u skladu sa svim sigurnosnim i zakonskim smjernicama, uključujući EU direktivu za sigurnost kozmetičkih proizvoda. Proizvodi britanske firme su namijenjeni masovnom tržištu i zbog toga se od potencijalnog proizvođača očekuje proizvodnja iznad 5.000 jedinica proizvoda.
EEN BiH PS 10 – Maj 2016
Crnogorska firma se bavi distribucijom umjetničkih (likovnih) materijala, kao što su: okviri, četke, sredstava za brisanje/uklanjanje fleka, platna, akvarel boje, akril boje, uljane boje, itd. Firma nudi svoje usluge agenta, predstavništva ili distributera. Također, firma je glavni dobavljač likovnih materijala u Crnoj Gori, nudi širok spektar usluga u okviru sektora. Ima dobre kontakte sa univerzitetima, umjetničkim akademijama, galerijama i umjetnicima. Potencijalni partner bi trebao biti pouzdan proizvođač/dobavljač kvalitetnih proizvoda i da brzo odgovara na zahtjeve. Od potencijalnog partnera se, također, očekuje da ponudi povoljne uvjete saradnje.

 

Back To Top