skip to Main Content

Paul Bulcke

Upravni odbor kompanije Nestlé odlučio je da aktuelnog generalnog direktora Pola Balkea (Paul Bulcke) predloži za izbor za novog predsjednika Upravnog odbora (UO) kompanije, na njenom 150. godišnjem sastanku u aprilu naredne godine. Jednoglasno je odlučeno i da Ulf Mark Šnajder (Ulf Mark Schneider) bude postavljen za novog direktora Nestlé S.A. od prvog januara 2017. godine i predložen za člana UO.

Upravni odbor je izrazio namjeru i da u potpunosti integriše poslovnice Nestlé Health Science S.A. i Nestlé Skin Health S.A. u Nestlé organizaciju, koja će direktno odgovarati novom direktoru od početka naredne godine.

Pol Balke je postavljen za generalnog direktora i člana UO u aprilu 2008. godine. Tokom njegovog uspješnog upravljanja kompanijom u proteklih više od osam godina, Nestlé je uspio da postigne razvoj koji je nadmašio industriju i napravio dalje korake na putu da postane vodeća svjetska kompanija za ishranu, zdravlje i zdrav život („Nutrition, Health and Wellness“).

„Veoma sam počastvovan i uzbuđen što sam dobio priliku da se pridružim kompaniji Nestlé. Brinući za zdravlje i dobrobit potrošača širom svijeta, Nestlé je vodeća svjetska kompanija za proizvodnju hrane i pića i ta pozicija će joj pomoći za unapređenje vizije koja se odnosi na ishranu, zdravlje i zdrav život“, rekao je Ulf Mark Šnajder.

Šnajder je bio na čelu njemačke zdravstvene kompanije Fresenius Group od 2003. godine. Zajedno sa Balkeom, koji posjeduje bogato iskustvo u radu sa robom široke potrošnje, biće idealan za ubrzanje puta kompanije da postane svjetski nadmoćna za ishranu, zdravlje i zdrav život, uz njegovanje Nestlé korporativnih vrijednosti i principa.

Balke će na poziciji predsjednika UO zamijeniti Pitera Brebek-Letmatea (Peter Brabeck-Letmathe), koji je za kompaniju Nestlé radio u proteklih 50 godina.

Back To Top