skip to Main Content

34811444

 

Vlada Republike Srpske (RS) prihvatila je inicijativu za pregovore s Svjetskom bankom i Međunarodnom bankom za obnovu i razvoj za finansiranje Projekta podrške zapošljavanju, čija je ukupna vrijednost za taj bh. entitet 42.000.000 KM.

Cilj Projekta je da se poveća zaposlenost i formalno zaposlenje u privatnom sektoru odabranih grupa registrovanih nezaposlenih osobaa, kao i da se ojačaju javne službe za zapošljavanje.

Projekat će se sastojati od tri komponente i to: podrška aktivnim mjerama zapošljavanja; jačanje službe za zapošljavanje i podrška sistemu upravljanja i nadzora usluga zapošljavanja – saopćeno je nakon sjednice entitetske vlade koja zasjedala na Mrakovici kod Prijedora.

Usvojena je i dopuna Uredbe o upisu u Registar poljoprivrednih gazdinstava i Registar korisnika podsticajnih sredstava.

Ovom uredbom produžen je rok poljoprivrednim gazdinstvima za obaveznu prijavu podataka nadležnoj organizacionoj jedinici APIF-a, do 30. septembra 2016. godine.

Uvidom u stanje na terenu, utvrđeno je da određeni broj upisanih poljoprivrednih gazdinstava u propisanom roku odnosno od 1. januara do 15. maja, nije bio u mogućnosti da ispuni svoju obavezu, te je iz toga razloga pomjeren rok do kraja septembra.

 

 

 

Izvor:FENA

Back To Top