skip to Main Content

20.02.2013., Sibenik - Gradjani Su Do 28.veljace Duzni Poreznoj Upravi Predati Prijavu Poreza Na Dohodak Za Proslu Godinu.
Photo: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Privredna komora Zeničko-dobojskog kantona dostavila je delegatima i poslanicima Doma naroda i Predstavničkog doma Parlamenta Federacije BiH sa područja Zeničko-dobojskog kantona amandmane na Prijedlog zakona o porezu na dobit u Federaciji BiH, koji bi trebalo da se blagovremeno podnesu prije održavanja sjednice Parlamenta Federacije BiH.

Privredna komora Zeničko-dobojskog kantona među svojim članstvom, kojeg čine najveći domaći i strani investitori u FBiH i izvoznici iz Bosne i Hercegovine, kako je istaknuto, redovito organizira rasprave u vezi najave ukidanja i reduciranja poreznih poticaja i oslobađanja iz važećeg Zakona o porezu na dobit u Federaciji BiH, zbog prijetećih štetnih posljedica po izvoznike i investitore i sveukupni privredni rast.

 – Generalni je stav cjelokupnog komorskog sistema u Federaciji BiH da se postojeći članovi 31. i 32. važećeg Zakona o porezu na dobit u Federaciji BiH, a koji se odnose na porezna oslobađanja izvoznika i investitora, ne trebaju mijenjati.
lmajući u vidu stav ključnih aktera u definisanju rješenja koja se odnose na porezne poticaje u prijedlogu novog Zakona o porezu na dobit, ocijenjeno je, da je neophodno i amandmanski djelovati na iznalaženju rješenja prihvatljivih i za Vladu Federacije BiH, kao predlagača zakona i za poslovnu zajednicu, čiji ključni članovi su izvoznici i domaći i strani investitori. Dostavljeni amandmani sadrže i odgovarajuće obrazloženje razloga za njihovo podnošenje”, navode iz Privredne komore, kao osnovu za predložene amandmane. (Fena)

Back To Top