skip to Main Content

 

U Gradačcu će se od 24. do 28. kolovoza održati 43. međunarodni sajam poljoprivrede i prehrambene industrije – Sajam šljive.

Direktor Gradačačkog sajma Hašim Šabanović kazao je u izjavi za Fenu da se pripreme za ovogodišnji sajam privode kraju i da je oko  90 posto  planiranih aktivnosti uspješno završeno.

„Ove godine očekujemo 302  izlagača iz zemlje i svijeta, koji će svoje proizvode prezentirati na oko 2 500 četvornih metara zatvorenog i na više od 3 000 metara otvorenoga sajamskoga prostora“, istaknuo je Šabanović.

Dodao je kako će Gradačac  u pet sajamskih dana biti  Europska unija u malom, jer mnogi i izlagači i dužnosnici  dolaze upravo iz zemalja Europske unije.

„Gradačac će na dan otvaranja okupiti i svu političku elitu iz BiH, mnoge  veleposlanike akreditirane  u BiH. Ovaj sajam je veći i bogatiji od svih prethodnih, a tu su mjesto našli prerađivači mlijeka, voća, povrća, pivari i svi oni koji su vezani za agrar“ kazao je Šabanović

Tijekom Sajma održat će se niz okruglih stolova, stručnih predavanja i prezentacija  iz oblasti poljoprivrede i prehrambene industrije, a sve sajamske dane pratit će i bogat kulturno-zabavni program.

„Također,  ove godine je omogućeno predstavljanje malih proizvođača, onih koji se bave kućnom radinošću, poput pčelara, proizvođača organske hrane, travara, mesara i  mnogih drugih“, kazao je Šabanović.

 

 

Izvor:FENA

Back To Top