skip to Main Content

1

 

Delegacija Agencije za unapređenje stranih investicija u BiH (FIPA) na čelu sa direktorom Gordanom Milinićem posjetila je sajam Hannover Messe, najveći međunarodni sajam industrijskih tehnologija u svijetu, koji je održan od 25. do 29. aprila 2016. godine u Hannoveru u Njemačkoj sa ciljem pronalaska potencijalnih stranih investitora koji bi mogli ulagati u Bosnu i Hercegovinu.

Predstavnici FIPA-e su na sajmu obavili razgovore sa nizom potencijalnih investitora iz SAD-a, Njemačke, Austrije, Kine, Rusije, Danske, UAE, Turske, Italije i drugih zemalja kojima su predstavljene mogućnosti za ulaganje u BiH i date detaljnije informacije o uvjetima poslovanja.

Sa većim brojem značajnih svjetskih kompanija dogovoren je nastavak kontakata i suradnje, a neke od njih su najavile posjetu BiH.

Dogovoren je također nastavak suradnje sa kompanijama koje imaju namjeru premjestiti svoju proizvodnju na nove lokacije koje bi njihovo poslovanje mogle učiniti još profitabilnijim.

Sajam Hannover je idealno mjesto upoznavanja poslovnih partnera i preko 60 godina je vodeći sajam na tržištu inovativnih tehnologija, materijala i ideja.

Zemlja partner sajma u Hanoveru su bile SAD.

Back To Top