skip to Main Content

Zvizdic Yee

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH dr. Denis Zvizdić sastao se danas u Londonu sa zamjenikom pomoćnika američkog državnog sekretara Hoytom Brianom Yeem koji je čestitao građanima Bosne i Hercegovine predaju aplikacije za članstvo u Evropskoj uniji.

Zvizdic sa parlamentarcima

Predsjedavajući Zvizdić se zahvalio na podršci koju SAD pružaju Bosni i Hercegovini na evropskom putu. Upoznao ga je sa ekonomskom i političkom situacijom u BiH, sa realiziranim procentom ekonomske reformske agende i usvojenim mehanizmom koordinacije.

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH dr. Denis Zvizdić i ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirko Šarović posjetili su i britanski Parlament gdje su se sastali sa članovima Parlamenta koje je predvodila predsjednica Svepartijske grupe za BiH Karen Lumley.

Predsjedavajući Zvizdić je tom prilikom upoznao prisutne o ispunjavanju uslova za članstvo BiH u Evropskoj uniji i rekao da je BiH predala kredibilnu aplikaciju i da u narednih nekoliko mjeseci očekuje prvi set pitanja.

Predsjedavajući Zvizdić i gospođa Lumley su razgovarali i o mogućnostima organiziranja biznis foruma u BiH na koje bi bili pozvani privrednici iz Velike Britanije, o promoviranju turizma u BiH kao i o mogućnostima uspostavljanja direktne avionske linije između Londona i Sarajeva.

Back To Top