skip to Main Content
Zvizdic Vigneswaran 1 26 09 16

 

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH dr. Denis Zvizdić razgovarao je juče u Sarajevu sa predsjednikom Senata Malezije Dato Sri Sa Vigneswaranom o unapređenju bilateralnih odnosa.

Predsjedavajući Zvizdić je rekao da su odnosi dvije prijateljske zemlje bez otvorenih pitanja. Informisao je predsjednika Senata Malezije o prioritetima Vijeća ministara BiH i napretku naše zemlje u približavanju Evropskoj uniji čime se BiH sve više integriše u jedinstveno evropsko tržište. Istakao je da postoji veliki prostor za unapređenjem ekonomske saradnje dvije zemlje, posebno sada kada BiH doživljava ubrzani ekonomski rast i bilježi najpozitivnije makroekonomske pokazatelje u regiji.

Predsjednik Senata Vigneswaran je čestitao predsjedavajućem Zvizdiću na evropskom uspjehu Bosne i Hercegovine  i prenio mu pozdrave premijera Malezije Najiba Razaka. Istakao je da postoji snažan interes sa malezijske strane za unapređenje ekonomskih odnosa jer Malezija vidi BiH kao vrata tržišta Evropske unije, dok Malezija može za BiH otvoriti vrata tržišta ASEAN-a.

Predsjedavajući Zvizdić je istaknuo da je ekonomski razvitak BiH jedan od ključnih prioriteta rada Vijeća ministara BiH. Naglasio je da je fokus na otvaranju novih radnih mjesta i zapošljavanju mladih ljudi kako bi se stvorio ambijent da oni ne odlaze iz Bosne i Hercegovine. Dodao je da BiH posjeduje mnoge komparativne prednosti interesantne investitorima u sektorima transportne infrastrukture, poljoprivrede, energetike, metalske i drvne industrije, turizma  i pozvao malezijske privrednike da investiraju u Bosnu i Hercegovinu.

Predsjedavajući Zvizdić se zahvalio narodu Malezije na kontinuiranoj podršci Bosni i Hercegovini i uputio poziv premijeru Malezije Najibu Razaku da posjeti Bosnu i Hercegovinu.

Back To Top