skip to Main Content

??????????????

 

Ministar industrije, energetike i rudarstva Petar Đokić razgovarao je danas u Banja Luci sa delegacijom češke kompanije „Mavel“ o mogućnostima investiranja u projekte u oblasti elektroenergetike u Republici Srpskoj.

„Danas smo razgovarali o mogućnostima saradnje u dijelu koji se odnosi na realizaciju energetskih projekata, za koje je Češka eksportna banka pismeno potvrdila spremnost“, rekao je ministar Đokić, napominjući da se radi o finansiranju projekata u Republici Srpskoj vrijednosti do 250 miliona eura, za koje postoji poseban interes.

Ministar je istakao da se razgovori odnose na projekte u oblasti hidroenergije, o kojima je ranije razgovarano, za koje Vlada Republike Srpske ocijeni da su prioritet, uključujući saradnju sa Elektroprivredom Republike Srpske.

Na sastanku je dogovoreno da kompanija „Mavel“ i „Elektroprivreda Republike Srpske“, u saradnji sa Ministarstvom Republike Srpske i Ministarstvom Republike Češke formiraju timove koji će raditi na realizaciji ovih projekata.
Ministar industrije, energetike i rudarstva Petar Đokić se u ime Vlade Republike Srpske zahvalio predstavnicima kompanije „Mavel“ na spremnosti da investiraju u Republiku Srpsku, izrazivši nadu da će saradnja u što kraćem vremenskom roku dati konkretne rezultate.
Kompanija „Mavel“ je češka kompanija koja se bavi proizvodnjom hidro-turbina i ima bogato iskustvo u preko dvjesto hidroenergetskih projekata širom svijeta.

 

Back To Top