skip to Main Content

SONY DSC

 

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH  dr. Denis Zvizdić razgovarao je juče u Sarajevu sa predsjednicom Skupštine Republike Srbije Majom Gojković i upoznao je sa aktuelnom ekonomskom i političkom situacijom u BiH.

Istaknuo je značaj dobre regionalne saradnje i naglasio da zemlje regiona mogu ostvariti puno veću korist u zajedničkim projektima, nego u pojedinačnim aplikacijama. Rekao je da su ključni prioriteti Bosne i Hercegovine ekonomski napredak i evropski put i da je rast ekonomskih pokazatelja u BiH u svim parametrima u značajnom porastu.

Predsjednica Skupštine Srbije je izrazila zadovoljstvo činjenicom da je,  upravo u  Bosni i Hercegovini, u prvoj zvaničnoj bilateralnoj  posjeti nakon reizbora na ovu funkciju. Rekla je da je time poslana poruka o važnosti BiH kao susjeda  i da je ovo prilika da se unaprijede odnosi dvije države.

Predsjednica Skupštine Srbije Gojković je čestitala BiH na vidljivom napretku u ispunjavanju uslova na putu ka Evropskoj uniji.

Predsjedavajući Zvizdić i predsjednica Skupštine Srbije Gojković su se složili da je u narednom periodu neophodna veća i kvalitetnija dinamika susreta na svim nivoima vlasti i istaknuli da je najbolji primjer saradnje nedavno uvrštavanje stećaka iz BiH, Srbije, Hrvatske i Crne Gore na listu UNESCO-a.

Sastanku je prisustvovao i ambasador Republike Srbije u BiH Stanimir Vukićević.

Back To Top