skip to Main Content

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH dr. Denis Zvizdić primio je u oproštajnu posjetu šefa Misije OSCE-a u BiH, ambasadora Džonatana Mura (Jonathan Moore) i zahvalio mu se na saradnji i ukupnom doprinosu koji je dao radeći u Bosni i Hercegovini.

Ambasador Mur se zahvalio na saradnji i rekao da je impresioniran pozitivnim koracima koje je u proteklom periodu uradilo Vijeće ministara BiH na čelu sa predsjedavajućim Zvizdićem, naglašavajući izuzetno uspješnu regionalnu saradnju, kao i ispunjavanje uslova iz ekonomske reformske agende. Istaknuo je da će misija OSCE-a i dalje ostati na raspolaganju građanima Bosne i Hercegovine.

Predsjedavajući Zvizdić i ambasador Mur su izrazili nadu da će svi nivoi vlasti u BiH i Misija OSCE-a nastaviti raditi na unapređenju funkcionalnosti institucija kroz segmente društvenog, ekonomskog, političkog, kulturnog, obrazovnog i regionalnog djelovanja.

Na kraju susreta predsjedavajući Zvizdić je poželio profesionalni uspjeh ambasadoru Džonatanu Muru koji, nakon tri godine mandata na čelu Misije OSCE-a, odlazi iz Bosne i Hercegovine.

Back To Top