skip to Main Content

Opcina Centar

 

Općina Centar Sarajevo nastavlja sa pružanjem finansijske podrške iz svog budžeta najboljim poslovnim projektima namijenjenim razvoju poduzetništva i samozapošljavanju mladih sa područja ove središnje sarajevske općine kroz sufinasiranje troškova pokretanja i razvoja vlastitog biznisa.

Nakon što je po utvrđenoj proceduri pet mladih kandidata nedavno dobilo bespovratna sredstva iz budžeta Općine Centar za realizaciju njihovih biznis planova, ponovo je raspisan javni poziv nezaposlenim mladim da prijave biznis planove. Poziv je objavljen 9. maja ove godine u dnevnom listu ”Oslobođenje” i ostaje otvoren 60 dana.

Tekst javnog poziva zajedno sa obrascima za prijavu biznis plana i izjave dostupan je i na općinskoj web stranici (rubrika ”Konkursi i oglasi”).

Pravo na bespovratna sredstva za pokretanje i razvoj vlastitog biznisa, koja mogu biti do 15.000 KM po poslovnom planu, imaju stanovnici općine Centar do 35 godina starosti koji se nalaze na evidenciji nezaposlenih JU Zavod za zapošljavanje Kantona Sarajevo.

Postupak dodjele bespovratnih sredstava Općine Centar za poticaj zapošljavanja mladih provodi komisija u skladu sa već utvrđenim kriterijima i mjerilima, saopćeno je iz Općine Centar Sarajevo.

Back To Top