skip to Main Content

Bihac

 

Predstavnici gradske vlasti posjetili su bihaćku firmu VS-Trend, koja već dugi niz godina uspješno posluje na području Bihaća, kako bi podržali privrednike i investitore koji otvaraju vrata proizvodnji, novim zapošljavanjima i izvozu.

Firma VS Trend iz Bihaća, zajedno s italijanskom grupacijom PSC, gradit će stadion za predstojeće svjetsko nogometno prvenstvo u Kataru, što je bio i povod za  nedavno potpisivanje ugovora u gradskoj upravi o formiranju konzorcija koji će ukupno na godišnjem nivou imati ugovore za strano tržiste u vrijednosti 45 miliona eura, saopćeno je iz kabineta gradonačelnika Bihaća.

Savjetnik gradonačelnika Bihaća Smail Toromanović posjetio je jučer proizvodne pogone firme VS Trend u poslovnoj zoni Kamenica, gdje ta firma proizvodi ventilacione sisteme za putničke brodove – kruzere.

– Ova firma u Bihaću ima 25 radnika i danas smo vidjeli da su prvi radnici upućeni u Katar i da se proizvodnja u Bihaću povećava. Gradska uprava je preko javnog poziva dodijelila dvije parcela u poslovnoj zoni Kamenica za nove proizvodne pogone ove firme koja bi zaposlila novih 150 radnika .

Back To Top