skip to Main Content

In Stapel Von Ordnern Und Papph¸llen Verschiedener Farben.  Die Ordner Sind Gef¸llt Und ¸berandergestapelt. Ein Bild F¸r B¸roleben Und Studium.

 

Pregovori o granskom kolektivnom ugovoru pregovaračkih timova Samostalnog sindikata saobraćaja i veza u BiH i Udruženja poslodavaca (UP)FBiH, grupacija prijevoznika drumskog saobraćaja, počeli su juče u Sarajevu.

Iz UPFBiH navode da pregovori teku u tolerantnoj atmosferi, a kako bi u što kraćem roku došli do obostrano prihvatljivog teksta kolektivnog ugovora za radnike u cestovnom saobraćaju.

Ističu da je na prvom sastanku potpisan protokol o vođenju pregovora u kojem su definirani principi, sastav pregovaračkih timova, način vođenja pregovora i rokovi.

Dogovoreno je da o radnom tekstu bude razgovarano na sastanku koji je zakazan za 12. juli 2016. kada se očekuje i definiranje konačnog teksta granskog kolektivnog ugovora.

Pregovarački timovi očekuju da će kolektivni ugovor biti potpisan najkasnije do 30. jula 2016., saopćeno je iz Udruženja poslodavaca u FBiH.

Back To Top