skip to Main Content

Grupacija namjenske industrije Privredne komore Federacije BiH u privrednom društvu IGMAN d.d. u Konjicu održala je svoju redovnu sjednicu.

Sjednici su prisustvovali predstavnici Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine, Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije – Direkcije za namjensku industriju kompanija namjenske industrije Federacije BiH, te predstavnici Privredne komore FBiH.

Sjednicu je vodio predsjednik Grupacije namjenske industrije Federacije BiH Đahid Muratbegović, direktor kompanije Igman d.d. Konjic.

Razgovaralo se o rezultatima koje su kompanije ostvarile u 2017. godini i planskim aktivnostima. Urađena je prezentacija svih kompanija koje se bave proizvodnjom NVO i prikazani statistički pokazatelji. Također, razgovarano je i o problematici koja pogađa  privredna društva iz namjenske industrije.

Doneseno je nekoliko inicijativa i zaključaka koje  će biti dio planskih aktivnosti za realizaciju ciljeva djelovanja Grupacije za 2018.godinu. Upriličen je obilazak proizvodnih pogona privrednog drštva „IGMAN” D.D.,  pri čemu su prisutni na licu mjesta mogli jednu od najbolje organiziranih proizvodnji u BiH.

Back To Top