skip to Main Content

Međunarodni investicijski sajam sporta, sportske opreme, lova i ribolova pod nazivom ISPLORI 2018 održat će se od 08. do 13. maja 2018. godine u Olimpijskoj dvorani Juan Antonio Samaranch – ZETRA u Sarajevu.

Sarajevo, kao olimpijski grad kao i cijela BiH, prepoznati su od strane organizatora kao  izuzetan potencijal za razvoj sportske industrije te su među mnoštvom lokacija, izabrani kao prva lokacija održavanja sajma koji je planiran da se održi i u drugim evropskim gradovima, kao što je u Kelnu u decembru 2018. godine.

U okviru Sajma ISPLORI 2018, na površini od 15.000 metara kvadratnih, bit će predstavljeno 80 sportskih disciplina, a izlagači će imati priliku posjetiteljima prikazati svoja postignuća u različitim oblastima sportske industrije, od sportske infrastrukture, opreme za sportske objekte, opreme za sportistel, lovce, ribolovce.

Business day bit će organiziran 10. maja, kada će se na jednom mjestu okupiti predstavnici lokalnih i poslovne zajednice koji će biti u prilici predstaviti svoje projekte vezane za sport, rekreaciju, sportsku industriju zainteresiranim investitorima iz cijelog svijeta.

Planirano je da tokom trajanja Sajma ISPLORI 2018 svaki dan budu održana naučna predavanja u okviru kojih će biti predstavljena najnovija tehnička dostignuća u proizvodnji sportske opreme, pravilnom korištenju sportske opreme, kao i predavanja medicinskih stručnjaka iz oblasti rehabilitiacije, psihologije i psihoterapije, fizikalne terapije u sportu, kao i pravilne ishrane sportista.

Očekuje se da će na Sajmu ISPLORI 2018 učestvovati više od 500 izlagača iz BiH, regiona i svijeta. Posjetitelji Sajma ISPLORI 2018, osim u obilasku štandova, imat će priliku uživati i u različitim zabavnim sadržajima namjenjenim svim generacijama, od najmlađih do posjetitelja starije životne dobi. Također, tokom Sajma ISPLORI 2018 posjetitelji i učesnici Sajma imat će priliku družiti se sa poznatim bh. sportistima koji su ostvarili značajne rezultate na domaćoj i na međunarodnoj sportskoj sceni.

Organizator Sajma ISPLORI 2018 je Agencija za promociju sporta ISPLORI sa centralnim sjedištem u Saveznoj Republici Njemačkoj.

Back To Top