skip to Main Content

 

Ministarstvo trgovine, turizma i saobraćaja TK juče je u Tuzli organiziralo okrugli sto radi provođenja što kvalitetnije javne rasprave vezane za donošenje Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o cestovnom prijevozu na području TK.

Kroz sadržajnu i konstruktivnu diskusiju svih učesnika na okruglom stolu pohvaljena su nastojanja Ministarstva na zakonskom uređivanju oblasti prijevoza putnika i tereta, odnosno nastojanja da se na kvalitetniji način uredi oblast koju tretira navedeni Zakon.

Također, još jednom su razmatrana ponuđena zakonska rješenja, te je ostavljena mogućnost da svi zainteresirani subjekti mogu dostaviti eventualne primjedbe, prijedloge i sugestije nadležnom Ministarstvu radi kreiranja što kvalitetnijeg Prijedloga Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o cestovnom prijevozu na području TK do petka, 24. juna 2016.

Ministarstvo će u najkraćem roku sumirati rezultate javne rasprave, te će Vladi TK ponuditi prijedlog Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o cestovnom prijevozu na području TK na usvajanje, saopćeno je.

Back To Top