skip to Main Content

Trzisterada Razvoj

 

Javna ustanova “Služba za zapošljavanje Kantona Sarajevo (KS)”  je organizirala okrugli sto o temi “Razvoj tržišta rada Federacije Bosne i Hercegovine”.

Prisutnim su se obratili premijer Kantona Sarajevo Elmedin Konaković, ministrica za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice Amela Dautbegović, te direktor Javne ustanove (JU) Službe za zapošljavanje KS Igor Kamočaji.

Neke od prezentacija bile su o temama kao što su: “Kako protiv nezaposlenosti?”, “Jačanje funkcije posredovanja u javnim službama za zapošljavanje”, “Kvalitetna zakonska rješenja u funkciji razvoja tržišta”, “Uloga i značaj neformalnih obrazovnih sistema u razvoju privrede”.

Okruglom stolu su također prisustvovali brojni predstavnici svih nivoa vlasti iz oblasti zapošljavanja, predstavnici nevladinog sektora i međunarodnih organizacija u BiH, saopćeno je iz JU Službe za zapošljavanje KS.

– JU “Služba za zapošljavanje KS” može tražiocima zaposlenja, kao i mladim ljudima koji odlučuju o nastavku karijere, pomoći u tom kompleksnom i nimalo lakom zadatku. Samo zajedničko djelovanje svih aktera na tržištu rada, kao i preuzimanje lične odgovornosti mladih rezultirat će donošenjem ispravnih odluka, a time će se zasigurno smanjiti i broj nezaposlenih osoba – kazao je Kamočaji.

 

 

Izvor:FENA

 

Back To Top