skip to Main Content

Benzinska Pumpa 1

 

Obrtnička komora Federacije Bosne i Hercegovine oglasila se priopćenjem za javnost u kojem izražava negodovanje i neslaganje s Prijedlogom zakona o izmjenama i dopunama Zakona o akcizama u Bosni i Hercegovini, Prijedlogom zakona o izmjenama i dopunama Zakona o uplatama na jedinstveni račun i raspodjeli prihoda kao i Prijedlogom zakona o izmjeni Zakona o sistemu indirektnog oporezivanja u BiH, gdje dolazi do izravnog povećavanja za 15 feninga trošarine na naftu i naftne derivate.

– Ovo je još jedan namet na obrtništvo i gospodarstvo u FBiH koji će obrtnicima povećati troškove poslovanja i doprinijeti nekonkurentnosti na tržištu. Prijedlogom zakona o izmjenama i dopunama Zakona o akcizama u BiH preciziraju se akcize na naftu i naftne derivate. Tako će akcize za izgradnju autocesta biti povećane za 10 feninga po litru (sada će ukupno iznositi 20 feninga po litru) dok će akcize za izgradnju magistralnih i regionalnih cesta biti povećane za 5 feninga po litru i iznosit će 20 feninga po litru – navodi se u priopćenju iz Obrtničke komore.

Također, istaknuto je kako spomenute izmjene prate prijedlozi zakona o izmjenama i dopunama Zakona o uplatama na jedinstveni račun i raspodjeli prihoda te Zakona o sistemu indirektnog oporezivanja u BiH.

Back To Top