skip to Main Content

 

U okviru Poduzetničke zone “Vrtlište”, koja je locirana u blizini rudničkog površinskog kopa na istoimenom lokalitetu kakanjske općine, realiziraju se završne aktivnosti na uređenju saobraćajne infrastukture u skladu sa planovima i projektom.

– Završne aktivnosti, koje realizira Općina Kakanj, odnose se na rješavanje odvodnje oborinskih voda nakon što je već ranije riješena odvodnja fekalnih voda. Odvodnjom oborinskih voda steći će se uslovi za asfaltiranje unutrašnje saobraćajnice – saopćeno je iz nadležne općinske službe.

Postavljanje glavnih kanalizacionih cijevi u trup pomoćne ceste unutar planirano je za nedjelju, pa će tog dana na snazi biti potpuna obustava saobraćaja na unutrašnjoj saobraćajnici Poduzetničke zone “Vrtlište”. Istovremeno u okviru Poduzetničke zone “Vrtlište” odvijaju  se i završni radovi na izgradnji nekoliko poslovnih objekata, dok neki od poslovnih objekata već obavljaju djelatnost.

Izgradnja poslovnih objekata u ovoj zoni je rezultat brojnih pogodnosti koje Općina Kakanj omogućava domaćim i stranim investitorima.

 

 

 

 

Izvor:FENA

Back To Top