skip to Main Content

 

Premijer Federacije BiH Fadil Novalić juče je, u sjedištu Federalne vlade u Sarajevu, primio u oproštajnu posjetu šefa misije OSCE-a u Bosni i Hercegovini Jonathana Moora koji 1. septembra završava svoj trogodišnji mandat u BiH.

Novalić je zahvalio ambasadoru Mooru na zajedničkom radu i podršci reformskim procesima u protekle tri godine.

– Zahvaljujući međunarodnoj zajednici, njenim savjetima i prijedlozima, reforme koje provodi Vlada Federacije značajno dobijaju na kvalitetu. Zato veoma cijenim saradnju sa organizacijama poput OSCE-a – kazao je Novalić.

Federalni premijer je istakao da je Bosna i Hercegovina u ambasadoru Mooru uvijek imala istinskog prijatelja i izrazio nadu da će u budućnosti misija OSCE-a nastaviti pružati podršku europskom putu naše zemlje.

Ambasador Moore je zahvalio na saradnji i pomoći u ovom periodu i izrazio uvjerenje da će ona u budućnosti biti nastavljena.

Pohvalio je i rad Vlade na provedbi Reformske agende i ekonomskih i socijalnih reformi, i istakao važnost sistemskog rješavanja aktuelnih problema Federacije BiH, jer je to jedini put prema realnom i održivom boljitku koji će osjetiti svi građani BiH.

Moore je izrazio zadovoljstvo pozitivnim ekonomskim pokazateljima koji su, kako je kazao, najbolji dokaz ispravnosti reformskog puta entitetskih vlada.

 

Back To Top