skip to Main Content

NLB Banka d. d. Sarajevo je podržala projekat Udruženja „Kupujmo i koristimo domaće“ u segmentu edukacije učenika o bosanskohercegovačkoj privredi. Udruženje je prošle sedmice upriličilo posjetu NLB Banci za 50 učenika devetih razreda OŠ „Aleksa Šantić“ iz Sarajeva.

Projekat „Edukacija očenika o BH privredi“ realizujemo već tri godine i do sada je preko 7000 učenika osnovnih škola iz Kantona Sarajevo posjetilo neke od naših najvećih bh. firmi. Učenici imaju priliku na licu mjesta se uvjeriti u rad naših firmi, kao i prvi put vidjeti kako se nešto proizvodi i tako jačati svoju svijest o domaćim proizvodima. – rekao je predsjednik Udruženja Admir Kapo.

Naša djeca nemaju puno mogućnosti da saznaju nešto više o domaćim firmama, kao i o tome šta kupovina domaćih proizvoda predstavlja za njihovu budućnost. Veliko nam je zadovoljstvo što smo podržali jedan ovakav projekat, svjesni važnosti pravilne edukacije djece u školskom dobu i građenja  svijesti o domaćim proizvodima – izjavio je Senad Redžić, generalni direktor NLB Banke d.d. Sarajevo.

Udruženje „Kupujmo i koristimo domaće“ još od 2006. godine radi na obilježavanju bosanskohercegovačkih proizvoda jedinstvenim znakom BH kvalitete (zvjezdicom) i do sada je blizu 100 kompanija usvojilo znak i sa označenom zvjezdicom na ambalažama proizvode preko 15.000 artikala.

 

Back To Top