skip to Main Content

Fabrika Ses Yalitimi 5

 

U okviru zajedničke organizacije njemačkih Vanjskotrgovinskih komora (AHK) i njemačke Savezne asocijacije za upravljanje materijalima, nabavku i logistiku (BME), upućen je poziv firmama iz BiH da učestvuju u B2B-projektu “Njemačka inicijativa za pronalaženje dobavljača u državama zapadnog Balkana 2016“, koji će biti održan 9. juna u Dortmundu.

Cilj te inicijative jeste da se u okviru jednodnevnog događaja spoje njemački kupci s odabranim dobavljačima iz zapadnog Balkana. Tom prilikom će zainteresovane njemačke firme o svojim konkretnim potrebama voditi direktne B2B-matchmaking razgovore sa uspješnim proizvođačima/dobavljačima sa zapadnog Balkana iz slijedećih branši/sektora: proizvodnja mašina i postrojenja, dobavljači za automobilsku industriju, opšta obrada metala, obrada plastike, livnice, proizvodnja cijevi, gumenih dijelova i metalnih proizvoda za industriju, gradnja metalnih konstrukcija, proizvodnja prijenosnika/transportera i njihovih dijelova, elektrotehnika, inžinjerstvo u oblasti elektro-hardware te industrija namještaja.

Za potencijalno učešće u tom projektu je u prvoj fazi potrebno ispuniti prijavu i poslati najkasnije do 22. aprila. Njemačke firme će razmotriti pristigle prijave te će izvršiti selekciju firmi iz BiH i regiona, koje će biti pozvane da učestvuju na razgovorima.

Službeni jezik B2B-događaja je engleski (opcionalno njemački) jezik. Firme iz BiH koje budu pozvane snose troškove prevoza i smještaja, dok je učešće na B2B-razgovorima besplatno.

Back To Top