skip to Main Content

 

Upravni odbor Uprave za neizravno oporezivanje BiH usvojio je na jučerašnjojj sjednici u Mostaru Odluku o utvrđivanju privremenih koeficijenata za raspodjelu sredstava sa jedinstvenog računa za razdoblje srpanj – rujan 2016. godine.

Prema ovoj odluci, koja se temelji na krajnjoj potrošnji prema prijavama PDV-a, Federaciji BiH pripast će 63,83 posto prihoda s jedinstvenog računa, Republici Srpskoj 32,62 posto, a Brčko distriktu fiksni iznos od 3,55 posto.

UO Uprave za neizravno oporezivanje razmatrao je i Informaciju o radu i aktivnostima Uprave, uz zaključke da se analizira način obračuna krajnje potrošnje, priopćeno je iz Uprave za neizravno oporezivanje.

Isto tako, usvojena i Odluka o visini stope kompenzatorne kamate za razdoblje 1. srpanj – 31. prosinac gdje nije bilo izmjena te će se ova kamata obračunavati po stopi od 12 posto.

UO danas nije podržao inicijativu Ministarstva civilnih poslova BiH da se odobre poticaji za kulturu od indirektnih poreza zbog ustavnih nadležnosti u oblasti kulture koje su na nižim razinama vlasti.

 

 

 

Izvor:FENA

Back To Top