skip to Main Content

Vanjskotrgovinska komora Bosne i Hercegovine, na inicijativu kompanija iz sektora namjenske industrije, po prvi put organizuje nastup privrede Bosne i Hercegovine na prestižnom sajmu namjenske industrije “IDEF”, koji se ove godine održava od 09-12. maja 2017. godine u Istanbulu, Republika Turska.

Na štandu Bosne i Hercegovine, ukupne površine 40m2, koji je koncipiran na način da predstavlja cjelokupnu industriju BiH pod motom „Defense Industry of Bosnia and Herzegovina“, predstavit će se osam kompanija, i to: Igman Konjic, Tehnički remont Bratunac, Unis Group Ilidža, AC-Unity Goražde, Pretis Vogošća, Pobjeda Technology Goražde, Unis Ginex Goražde i Binas Bugojno.

Sajam “IDEF” se smatra najvećim regionalnim i jednim od pet najvećih svjetskih sajmova namjenske industrije. Sajam se održava od 1993. godine svake dvije godine. Ovogodišnji, 13. po redu, održava se u TUYAP Sajamskom i kongresnom centru u organizaciji TUYAP-a a pod pokroviteljstvom Predsjednika Republike Turske, Ministarstva odbrane Turske i Vojnih snaga Turske.

Back To Top