skip to Main Content

Na Izbornoj skupštini Saveza općina i gradova Federacije BiH održanoj, u petak 05. maja,  u Čapljini, za predsjednika Skupštine Saveza izabran je načelnik Sanskog Mosta Faris Hasanbegović, a za njegovog zamjenika načelnik Općine Čapljina Smiljan Vidić.

Tijekom skupštine izabrano je i novo Predsjedništvo Skupštine Saveza općina i gradova Federacije BiH. Tako je za predsjednika Predsjedništva Saveza izabran načelnik Hadžića Hamdo Ejubović, a za njegovog zamjenika načelnik Tomislavgrada Ivan Vukadin.
Tijekom skupštine jednoglasno je usvojeno izvješće direktorice Saveza općina i gradova Federacije BiH Vesne Travnjanin te izvješće o radu organa i tijela skupštine spomenutog saveza. Na skupštini je sudjelovalo 47 načelnika i gradonačelnika.

Novo rukovodstvo naglasilo je kako će ustrajati u zaštiti interesa općina i gradova u suradnji s višim razinama vlasti. U svečanom dijelu sjednice nazočne je pozdravila predsjedateljica Doma naroda Parlamenta Federacije BiH Lidija Bradara.

Skupštini su, uz ostale, nazočili zamjenik šefa ureda Vijeća Europe u Bosni i Hercegovini Toni Pavloski, predstavnici UNDP-a, OESS-a i Federalnog ministarstva pravde, kao i predstavnici oba doma Parlamenta Federacije BiH.

Back To Top