skip to Main Content

Zvizdic Cancelloto 1 25 02 16

 

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH dr. Denis Zvizdić i ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirko Šarović, primili su juče u Sarajevu generalnog direktora 21. izdanja Međunarodne izložbe Trijenale u Milanu Andrea Cancellata i ambasadora Republike Italije u BiH Ruggera Corriasa. Razgovarali su o učešću BiH na Trijenalu u Milanu.

Predsjedavajući Zvizdić je rekao da je za BiH izuzetno važna mogućnost da prisustvuje na ovoj značajnoj manifestaciji i da promovira naše proizvode i potencijale.

Direktor Cancellato je rekao da je tema ovogodišnjeg Trijenala 21. stoljeće – Dizajn nakon dizajna i da je za Italiju veoma značajno da na ovom Trijenalu učestvuje i Bosna i Hercegovina. On je rekao da će od 2.4. do 12.9.2016.godine cijeli grad Milano biti u službi ove izložbe i da će se održavati važna dešavanja poput: velike izložbe savremene umjetnosti, sajma namještaja, sedmice mode, samita svih organizatora sedmica dizajna, treća svjetska konferencija svih bijenala i trijenala u svijetu, kao i sastanak svih direktora muzeja u svijetu. Rekao je da je velika čast da BiH ima svoje mjesto na Trijenalu i ponudio učešće bez plaćanja troškova zakupa prostora.

Predsjedavajući Zvizdić se zahvalio direktoru Cancellatu i ambasadoru Corriasu na uslovima koji će omogućiti da se na najbolji način prezentuju potencijali Bosne i Hercegovine

Back To Top