skip to Main Content

DSC 9298

 

 

BBI banka i Općina na ovaj način žele podržati privrednike i olakšati im poslovanje te pomoći održavanje i povećanje nivoa zaposlenosti.

“Do sada je putem ove linije investirano 13 i po miliona u privredu Novog Grada. Inicijativa za pokretanje ove linije nastala je iz razgovora s privrednicima  kojima su za razvoj poslovanja, održanje  broja zaposlenih ili pokretanje novog biznisa nedostajala povoljna finansijska sredstva. Za tri godine, koliko već raliziramo ovu liniju u okviru projekta „Pokrenimo novi grad zajedno“ , 64 kompanije su iskoristile ove pogodnosti“, kazao je načelnik Efendić.

Direktor BBI banke Amer Bukvić kazao je da Općina Novi Grad može poslužiti kao pozitivan primjer drugim općinama i državnim institucijama.

„Finansijska linija koju realiziramo u saradnji sa Općinom Novi Grad je dobar model kako se može pokrenuti privreda u BiH. Osim kroz različite finansijske linije BBI banka nastoji  da putem Sarajevo Business Foruma domaćim privrednicima pomogne u pronalasku tržišta“, kazao je Amer Bukvić, direktor BBI banke.

Back To Top