skip to Main Content

Zlatna Dzezva 387

Zlatna džezva danas je brand koji se izvozi u 28 zemalja svijeta, a prave bosanske kafe, nakon Bosne i Hercegovine najviše se ispeče i popije u SAD-u, zatim u Hrvatskoj, Švedskoj, Sloveniji, Njemačkoj, Austriji, itd.

Bosanskohercegovačka prehrambena industrija Vispak d.d. Visoko plasirala je na tržište novu “Zlatnu džezvu 387”. Uz postojeća pakovanja Zlatne džezve od 100 gr., 200 gr., 500 gr. i 1.000 gr. (izvoz), Zlatna džezva će biti dostupna u posebno dizajniranom pakovanju od 387 grama.

“Puno je simbolike u svemu. Brand br. 1 u kategoriji bh. tradicionalnih kafa sada je dobio još jedan proizvod simbolične gramature – 387 gr. što je ujedno posebna oznaka za proizvode proizvedene i upakovane u BiH, a na tržište smo ga plasirali upravo danas, na Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine. Ponosni na našu tradiciju, na našu dokazanu kompetentnost za pravu bosansku kafu, ponudili smo istovremeno našim vijernim potrošačima i novu gramaturu, koju do sada nismo imali u ponudi. Zlatna džezva postala je sinonim za bosanskohercegovačko nasljeđe, i mi i na ovaj način želimo dati snažnu podršku kampanji ‘kupujmo domaće’, jer smo uvjereni da na taj način jačamo domaću privredu, povećavamo standard građana, i tako kreiramo bolje uvjete za očuvanje postojećih i otvaranje novih radnih mjesta. Ovim činom mi ujedno svim građanima, radnicima, našim kupcima i dobavljačima čestitamo Prvi mart – Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine”, kazala je brand menadžerica u kompaniji Vispak d.d. Visoko Nina Bijedić Mujanović.

Novo pakovanje Zlatne džezve pored simbolične gramature sa jasnom porukom bar koda “387” bosanskohercegovačkog proizvoda, još više jača emotivnu vezu ljubitelja bosanske kafe sa našim brandom.

Zlatna džezva je u proteklih nekoliko godina doživjela veliki uspjeh na tržištu. Proizvodnja i plasman su nekoliko puta povećavani, da bi po nekim istraživanjima prava bosanska kafa prošle godine izbila na prvo mjesto u BiH po ukupno ostvarenim prihodima i, što je jako važno, po lojalnosti kupaca. Zbog svega toga, pristupilo se instaliranju nove pržione i mlina koji će više nego uduplati proizvodne kapacitete Zlatne džezve.
(Poslovne novine)

Back To Top