skip to Main Content

Mlijekoprodukt1

 

Najveća domaća kompanija za proizvodnju mlijeka i mliječnih proizvoda “Mlijekoprodukt” iz Kozarske Dubice, koja posluje u okviru “Imleka”, prva je mliječna industrija u Bosni i Hercegovini koja je uvela IFS (International Food Standard) certifikat kao najobuhvatniji standard u prehrambenoj industriji u svijetu.

– Kompanija “Mlijekoprodukt” dobila je prije pet godina IFS certifikat višeg nivoa od akreditovanog certifikacijskog tijela, a najnovija kontrola pokazuje da je kompanija ostvarila maksimalne rezultate u primjeni tog standarda.  Ovo je samo jedan od pokazatelja da su uslovi u proizvodnji mlijeka i mliječnih proizvoda u našoj kompaniji na najvišem nivou i da se kontinuirano radi na dodatnom unapređenju i usavršavanju kompletnog proizvodnog sistema – saopćeno je iz te kompanije.

Međunarodni standard za hranu IFS najviši je standard kvaliteta i bezbjednosti hrane. Prvi su ga ustanovili njemački i francuski trgovački lanci s ciljem da cijeli lanac prometa i distribucije hrane učine transparentnijim. IFS standard danas primjenjuju najveći proizvođači hrane u svijetu.

 

 

Izvor:FENA

Back To Top