skip to Main Content

Picture 002 14

 

Ministar privrede Kantona Sarajevo Muharem Šabić potpisao je juče Sporazum o sufinansiranju Projekta sanacije i izgradnje saobraćajnice u staroj industrijskoj zoni “Pretis” sa načelnikom općine Vogošća Edinom Smajićem.

Za realizaciju pomenutog projekta Vlada Kantona Sarajevo je putem resornog ministarstva uložila 100.000 KM, čime će se omogućiti bolji uslovi za oko 60 privrednih subjekata koji posluju u toj zoni”, istakao je ministar Šabić i dodao da su u ovoj godini iz Budžeta Kantona Sarajevo izdvojena značajna sredstva za uređenje industrijskih zona i podsticaj maloj privredi u Kantonu u odnosu na prethodne godine.

Načelnik Smajić je kazao da je nakon raspodjele imovine između četiri bivše firme u toj industrijskoj zoni ostalo mnogo nerazjašnjenih pitanja oko upravljanja i održavanja komunalne infrastrukture, te da se na ovaj način značajno pomaže privrednicima.

“Saobraćajnice su u jako lošem stanju tako da ćemo ovim sredstvima ali i dodatnim iz Budžeta Općine Vogošća sanirati ključne dionice. Očekujemo da ćemo tokom izvođenja radova imati i podršku privrednika u dijelu koji se odnosi na uređenje prostora između trotoara i njihove imovine”, naveo je načelnik Smajić.

Pohvalio je opredjeljenje Vlade KS da se kroz izdvajanje većih finansijskih sredstava pomaže razvoj malih i srednjih preduzeća i zapošljavanje, te je istakao da su u toku dogovori oko realizacije drugih značajnih projekata na području ove općine.

“Ministarstvo privrede je prepoznalo gdje se ta sredstva najbolje mogu plasirati i gdje ćemo dobiti najbolje rezultate”, naglasio je načelnik Smajić.

Back To Top