skip to Main Content

Mvstbih.kina

 

Zamjenik predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH i ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirko Šarović, u svojstvu nacionalnog koordinatora za saradnju NR Kine i 16 zemalja centralne i istočne Evrope, predvodi delegaciju Bosne i Hercegovine na sajmu EXPO koji se održava u Ningbou, NR Kina.

U delegaciji Bosne i Hercegovine su predstavnici Vanjskotrgovinske komore BiH, Agencije za promociju stranih investicija i bosanskohercegovački izlagači.

Ministar Šarović je s ostalim članovima delegacije obišao izložbeni paviljon, gdje izlažu predstavnici zemalja centralne i istočne Evrope, a među njima i 10 kompanija iz Bosne i Hercegovine.

Tokom posjete Ningbou, ministar Šarović se sastao s ministrom trgovine NR Kine Gao Hu Čengom, s kojim je razgovarao o nastavku ekonomske saradnje BiH i NR Kine, a na marginama sajma održan je i sastanak s ministrom inostranih poslova i trgovine Mađarske Peterom Szijartom.

U toku  dana ministar Šarović će posjetiti kompaniju “Shanghai Electric Corporation”, koja predstavlja jednu od vodećih kompanija u energetskom sektoru NR Kine, saopćeno je iz Ministarstva spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH.

Back To Top