skip to Main Content

Nenadic Ifc

 

Provođenje Projekta regulatorne reforme u svrhu poboljšavanja poslovnog okruženja i jačanja konkurentnosti Kantona Sarajevo u ovom smislu, te poduzete, ali i plan budućih aktivnosti,  tema je o kojoj je danas ministar pravde i uprave Kantona Sarajevo Mario Nenadić razgovarao s predstavnicima Međunarodne finansijske korporacije (IFC), članice Svjetske ,Imeldinom Radaslićem i Enisom Jusufovićem.

– Ministarstvo pravde i uprave Kantona Sarajevo će se u narednoj fazi ovog projekta, u skladu sa usvojenim Akcionim planom, aktivno uključiti u izradu neophodnih izmjena zakonskih i podzakonskih akata iz nadležnosti Kantona Sarajevo – najavio je Nenandić ovom prilikom.

Na sastanku je još jednom naglašeno da je cilj provođenja ovog projekta povećanje konkurentnosti Kantona Sarajevo kroz pojednostavljenje izdavanja dozvola i smanjenja administrativnih troškova zainteresiranim ulagačima i budućim privrednicima.

Predstavnici IFC-a su istakli kako je uloga ovog resornog ministarstva izuzetno važna, kao i da će od provedbe njegovih aktivnosti u velikoj mjeri ovisiti uspješno provođenje kompletnog projekta, saopćeno je iz Pres-službe KS.

 

 

Izvor:FENA

Back To Top