skip to Main Content

Ministar Klokić Sa Direktorom Adriatik Grupe 431632439

 

Ministar za ekonomske odnose i regionalnu saradnju Republike Srpske Zlatan Klokić razgovarao je juče, ponedjeljak (29.08.2016.godine) u svom kabinetu sa direktorom Adriatik grupe iz Austrije Amirom Bekićem.

Ministar Klokić je zahvalio predstavnicima kompanije Adriatik grupe na interesovanju za uključivanjem sve većeg broja kooperanata za izvoz poljoprivrednih proizvoda iz Republike Srpske na tržište Evropske Unije te izrazio spremnost resornog ministarstva za rješavanjem svih otvorenih pitanja.

Direktor kompanije Adriatik grupe Amir Bekić naglasio je da je ova kompanija strateški izvozni partner svim vodećim prehrambenim industrijama iz Bosne i Hercegovine, a u svom vlasništvu, između ostalih, ima i dvije fabrike za preradu voća u Republici Srpskoj – „Natura Food“ Bijeljina i „Voćar promet“ Zvornik.

„Do sada je od strane naših dijasporskih firmi investirano oko tri miliona evra, a dodatnih pet miliona evra u narednim godinama planirano je investirati u jačanje poljoprivrednog sektora i proizvodnje kako u Republici Srpskoj, tako i Bosni i Hercegovini“, naglasio je Amir Bekić.

Sastanku je prisustvovao i šef Predstavništva Republike Srpske u Austriji Mladen Filipović.

 

Back To Top