skip to Main Content

Slide1

 

LRC je zvanično predstavio i započeo Projekt bonitetne certifikacije kompanija iz Bosne i Hercegovine sa izuzetnim pokazateljima uspješnosti poslovanja.

Ocjena boniteta je sastavni dio LRC Business Intelligence poslovne platforme i bazirana je na analizi finansijskih pokazatelja poslovanja kompanija prema međunarodnim standardima.

Prvi certifikati su dodijeljeni kompanijama: Rehau, Electra, Energoinvest-SUE, Elta-Kabel, Merkur osiguranje, Planet, Tvornica cementa Kakanj, Bramac krovni sistemi, Suman, Konjic-Karton, Schenker i Network, i to u sklopu Leadership konferencije koja je održana u Sarajevu.

LRC na tržištu Bosne i Hercegovine već 16. godinu prikuplja i  analizira informacije o kompanijama, sa posebnim naglaskom na njihove finansijske rezultate i likvidnost, a u protekle tri godine aktivno radi i na bonitetnom ocjenjivanju kompanija.

Metodologija analize boniteta podrazumijeva analizu finansijskih performansi tokom posljednje dvije godine poslovanja, a uzima u obzir dinamičke i statičke finansijske pokazatelje.

– Cilj projekta je da kompanijama koje su to svojim poslovnim rezultatima dokazale, omogućimo da imaju neovisnu i mjerljivu ocjenu svog tržišnog kredibilteta kako bi bile prepoznate kao poželjni poslovni partneri. Pored toga, želja nam je da podstaknemo i ostale kompanije da unaprijede svoje poslovanje i tako ostvare preduslove za dobijanje bonitetnog certifikata – navode iz LRC-a.

Back To Top